Over

De BewonersAgenda is een initiatief van het Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners (LSA). Wij hebben bewoners in Nederland gevraagd wat zij nodig hebben om hun initiatieven en projecten te laten slagen en effectiever uit te voeren. Antwoorden kwamen via social media en de mail, maar de meeste input halen wij op tijdens de Landelijke Bewonersdag 2015: Onze toekomst, onze agenda op zaterdag 28 november.

Waarom een BewonersAgenda?

In Den Haag hebben de ministeries van Binnenlandse Zaken, Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu het initiatief genomen voor Agenda Stad. Bedoeling ervan is om aandacht te besteden aan belangrijke onderwerpen die in meerdere steden spelen en dat steden via zogenoemde city deals samen gaan werken aan innovatie op die onderwerpen. De ministeries roepen gemeenten op om die city deals met elkaar aan te gaan. Maar, steden zijn natuurlijk vooral bewoners!

Daarom nemen wij, actieve bewoners, het initiatief om een BewonersAgenda op te stellen. Daarmee willen we de belangrijke onderwerpen agenderen als het gaat om bewoners die via maatschappelijk initiatief werken aan steden. Onderwerpen die om innovatie en vooral actie vragen.

Het redactieteam bestaat uit: Aart Meiling (Apeldoorn), Clemens Audenaerd (Tilburg), Toine Fennis (Hoogezand) en wordt begeleid door Judith Lekkerkerker (hoofdredacteur RUIMTEVOLK) en ondersteund door Milou Althof van het LSA.

Wat is het LSA?

Het Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners (LSA) is al 27 jaar een vereniging van en voor vrijwilligers die zich sterk maken voor hun buurt. Onze leden zijn bewoners en bewonersgroepen uit het hele land. De vereniging helpt bewoners kennis en deskundigheid met elkaar en met anderen te delen. Samen maken we ons sterk voor de positie van actieve bewoners.

Wil jij ook lid worden van het LSA? Meld je aan! Op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Meld je dan aan voor de LSA Nieuwsflits.

Advertentie