Aan het woord: Mikis de Winter

In ‘Aan het woord’ vragen wij bewoners en beleidsmakers waarom zij de BewonersAgenda onderschrijven. Vandaag: Mikis de Winter, werkzaam bij het Leer- en Expertisepunt Open Overheid

Mikis de winterWaarom heb je de BewonersAgenda onderschreven?
Met name vanwege de punten die gaan over een open overheid, maatschappelijk aanbesteden, professionele samenwerking en samen leren. Ik werk bij het Leer- en Expertisepunt Open Overheid, dus dat zal je niet verbazen.

Welk agendapunt spreekt je het meest aan?
Agendapunt drie over open overheid. Waarom? Tijdens de LSA-bijeenkomst Buurtinitiatief met groeispurt mocht ik als chef-kok een heuse menukaart Open over Geld aan actieve bewoners presenteren. Dat was erg leuk en leerzaam. Ik schreef er een blog over. Punt drie van de BewonersAgenda sluit daar perfect op aan.

Heb je een BewonersDeal gesloten en welke?
Ik ben betrokken bij de BewonersDeal op agendapunt 3 over Open Overheid. Wij verkennen samen de mogelijkheid voor een pilot om de gemeentelijke financiële administratie gebiedsgewijs in te richten. We willen ervaring opdoen met het verbinden van de wereld van Open Data (Open Spending) en de wereld van Budgetmonitoring / Burgerbegroting zodat beiden elkaar op buurtniveau versterken. Zo krijgen inwoners zicht op de financiële stromen van en naar hun buurt en de informatie die zij nodig hebben om actief te zijn. Ook dit past goed bij wat ik in mijn blog schreef en bij de Bootcamp over financiële transparantie die ik binnenkort organiseer.

Wie of welke organisatie zou volgens jou de BewonersAgenda ook moeten onderschrijven?
Door mijn werk ken ik veel organisaties en personen die ik kan noemen, maar de meesten hebben de BewonersAgenda al onderschreven. Omdat ik nu thuis in Ouderkerk aan de Amstel aan het werk ben, moet ik opeens denken aan iemand die ik laatst bij de supermarkt tegenkwam. Iemand van een groep bewoners die mee- en tegendenkt met de gemeente over evenementen aan de Ouderkerkerplas. Ik zal het vragen!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s