Aan het woord: Mellouki Cadat

Mellouki CadatIn ‘Aan het woord’ vragen wij bewoners en beleidsmakers waarom zij de BewonersAgenda onderschrijven. Vandaag: Mellouki Cadat, werkt bij Movisie en zet zich vrijwillig in voor de Makassarplein Community in de Indische Buurt in Amsterdam. 

Waarom heb je de BewonersAgenda onderschreven?

‘Het heft in eigen hand nemen’: dat heeft mij het meest geïnspireerd om de BewonersAgenda te onderschrijven. Dit bewonersinitiatief van LSA is een prachtige gelegenheid om landelijk een vuist te maken voor een politiek-bestuurlijke agenda die door de bewoners is opgesteld. Een soort ‘agenda in zelfbeheer van bewoners’.

Welk agendapunt spreekt je het meest aan?
Agendapunt 3 ‘Open Overheid’. Juist omdat bewoners die een verschil willen maken, zich tot de  overheid moeten richten. En de overheid vragen om open op te treden. De overheden hebben een eigen agenda en het is van belang dat zij die verrijken en versterken door de bewonersagenda’s te integreren in co-creatie. Dit vereist een open houding van bestuur en buurt want zo leert ons het gezegde ‘It takes two to tango’.

Heb je een BewonersDeal gesloten en welke?
Ik heb zelf het initiatief genomen om de Bewonersdeal Open Overheid op te pakken. Samen met drie wijken, drie maatschappelijke organisaties en het LSA hebben wij een mooi voorstel gedaan voor financiële open data en burgercontrole op overheidsgeld. Wij willen dit in een paar wijken realiseren.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s