Dealen en doorpakken op 16/4

Alleen ga je sneller, samen kom je verder! Daarom sluiten we op 16 april BewonersDeals: samenwerkingen tussen bewoners, gemeenten en bedrijfsleven. En helpen we bestaande BewonersDeals een stap verder. Experimenteer met open data of herontdek de nieuwe samenwerking tussen bewoners en professionals en alles er tussenin. Haak aan bij bestaande groepen of sluit een eigen BewonersDeal op een thema dat jij belangrijk vindt. Deal mee op 16 april in Lelystad tijdens de bijeenkomst ‘Dealen en doorpakken’. Bekijk hier de uitnodiging in pdf en aanmelden kan hier

Uitnodiging pagina 1Honderden actieve bewoners maakten samen de BewonersAgenda. Een oproep aan de samenleving om op een andere manier samen te werken. Om de agendapunten in de praktijk te brengen, sloten verschillende partijen BewonersDeals. Nu, een aantal maanden later, kijken we naar de stand van zaken. Wat is er al bereikt? En vooral, hoe gaan we verder? Dat kan tijdens deze themadag op twee manieren: dealen en doorpakken.

Dealen

Laat je inspireren door de bestaande BewonersDeals en sluit zelf nieuwe met bewoners uit het hele land. Zoek samenwerking op thema’s die jij belangrijk vindt, om de gemeente te laten zien dat bewoners op andere plekken in het land wel een pand beheren. Of om te experimenten met buurtrechten in verschillende wijken en te leren van elkaars ervaringen.

Doorpakken

We brengen de deelnemers aan de BewonersDeals samen in Lelystad om hen een stap verder te brengen. Werp een frisse blik, haak aan bij een van de bestaande deals en probeer samen nieuwe vormen van maatschappelijk aanbesteden. Vorm een leerkring over buurtinitiatieven en maatschappelijk vastgoed of sluit aan bij een deal om het Right to Challenge in te zetten in de openbare ruimte en start een pilot in je wijk.

Je kunt aan verschillende tafels dealen en doorpakken met mensen uit het hele land over de meest uiteenlopende onderwerpen, van vastgoed tot maatschappelijk aanbesteden en open data. Dat doen we in twee rondes dus je kunt bij verschillende deals aanhaken. Aan het eind van de middag presenteren de BewonersDeals kort hun plannen en vervolgstappen. Benieuwd welke deals er al gesloten zijn? Kijk dan bij BewonersDeals.

Meer informatie en aanmelden op www.lsabewoners.nl/bijeenkomsten/dealen-en-doorpakken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s